Velden zijn niet correct ingevuld

Bouwupdate 1 Nieuwbouw IKC de Kloostertuin

Wij gaan bouwen!

 

Wij zijn Bouwmij Hendriks uit Assen. Samen met architectenbureau 12WAT studio uit Assen hebben wij de winnende aanbieding gedaan voor de nieuwbouw van het IKC Kloostertuin. Een opdracht die wij nu mogen uitvoeren voor onze opdrachtgever Christelijke Onderwijsgroep Drenthe (COG).

 

Echt Assens bouwbedrijf


In deze eerste bouwupdate willen we onszelf aan u voorstellen en u op de hoogte brengen en houden van de geplande activiteiten voor de komende periode.

Als Assense bouwer, werken wij samen met onze 45 medewerkers, al ruim 90 jaar aan verschillende bouwopgaven in de regio Assen. En daar zijn wij reuze trots op!

 

Planning

Wij staan in de startblokken! Dit project is  een design & build project. Dat betekent dat wij als bouwer niet alleen de bouw voor onze rekening nemen, maar in het voortraject, de ontwerpfase, ook betrokken en verantwoordelijk zijn. Het ontwerp is klaar en de omgevingsvergunning is door ons bij de gemeente Assen aangevraagd. Wanneer deze verstrekt wordt en onherroepelijk is, verwachten wij eind november 2017 met de bouwwerkzaamheden te starten. Eind 2018 zal het gebouw klaar zijn.

      

 

Architectenbureau 12WAT studio uit Assen heeft het ontwerp van het nieuwe IKC Kloostertuin gemaakt. Architect Tino Hoven vertelt: “Het nieuwe IKC Kloostertuin past prachtig op deze plek in de wijk. Het zorgt voor verbinding met de andere scholen en is van alle kanten bereikbaar. Met bijzonder metselwerk, kleurige accenten en details zoals de gevelklok geeft het kwaliteit aan deze plek.”

De school, waarin ook ruimte is voor kinderopvang, is zowel binnen als buiten helemaal afgestemd op de maat en behoeftes van kinderen. Binnen heeft elke groep zijn eigen gebied om te spelen, leren en ontdekken. Dat zie je ook buiten terug in het plein rondom het gebouw. Met veel groen en ruimte om spelenderwijs te ontdekken.

Overlast & Hinder

Wij doen ons uiterste best om overlast en hinder door onze bouwactiviteiten te voorkomen. Daarom staan bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in de wijk en rondom de scholen voor ons centraal. Met goede communicatie hopen we hierin veel te bereiken. We stemmen onze activiteiten af met de betrokken scholen en andere organisaties. Zorgen voor veilig transport en zetten verkeersregelaars in waar nodig. Zo kan iedereen veilig fietsen en wandelen rondom de scholen. De bouwplaats schermen we af met bouwhekken. Zo voorkomen we gevaarlijke situaties voor nieuwsgierige en spelende kinderen.

De gemeente Assen, heeft ons voorgeschreven wat wel en niet geoorloofd is rondom ons bouwproces. Deze eisen, onder andere opgenomen in een verkeersplan, respecteren wij volledig.

  

Werktijden

Onze werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.00 uur. Wanneer we afwijken van deze werktijden lichten we u daar met deze bouwupdate voortijdig over in.

Milieubewust bouwen

Wij zien toe op een opgeruimde en nette bouwplaats. Ook hanteren wij gescheiden afvalstromen. Onze onderaannemers dienen hun afval dezelfde dag mee te nemen. Zo beperken wij de hoeveelheid afval op de bouwplaats. Wij ruimen elke dag op en rond de bouwplaats op, met speciale aandacht voor zwerfafval dat makkelijk de bouwplaats kan afwaaien.

Contact

Mocht u naar aanleiding van deze bouwupdate vragen hebben of een klacht hebben over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via: 

T. (0592) 341 341

@ info@bouwmijhendriks.nl

 

Of loop eens binnen tijdens ons inloopuurtje op de bouw. Elke eerste donderdag van de maand tussen 15.30 en 16.30 uur is er een medewerker aanwezig om u te woord te staan.

 

 

 

 

 

 Naar overzicht