Velden zijn niet correct ingevuld

Nieuwbouw IKC de Kloostertuin

Update 05-12-2018

Sinterklaas stond vanochtend in het nieuwe schoolgebouw, maar wist niet dat de kinderen nog niet verhuisd zijn. De mannen van Hendriks schoten te hulp en brachten hem naar het oude pand!

Update 23-11-2018

De sleutel is overhandigd! Wij wensen personeel en leerlingen ontzettend veel plezier in hun nieuwe schoolgebouw. Overigens de eerste gasloze school!

Artikel RTV Drenthe

Update 19-09-2018

Aan de buitenzijde van het gebouw wordt langzaam een begin gemaakt met het indelen van het schoolplein en het aanleggen van de gemeente-wandelpaden. Binnen wordt hard gewerkt om het installatiewerk klaar te maken voor de warmtepomp. Deze warmtepomp zal er straks voor zorgen dat het gebouw op temperatuur wordt gehouden. Naast het installatiewerk is ook het electra- en loodgieterswerk al grotendeels gereed.

Op de eerste verdieping is het rasterwerk voor de plafondplaten voltooid. De behanger is druk aan het behangen en ook de vloerenlegger is begonnen met het leggen van de vloerbedekking (een duurzame rubberen vloer). Boven de trappen zijn de lichtstraten betimmerd en geschilderd en wordt nu begonnen met het betimmeren van de trapleuningen en vides. Tot slot de natte ruimtes. Deze zijn nog niet voorzien van schaamschotten, waardoor nu nog mooi het gras effect in het tegelwerk te zien is. 

Update 17-07-2018

De steigers zijn al grotendeels verdwenen.

Update 05-07-2018

Nog even en het metselwerk is klaar!

 

Update 17-05-2018

In de afgelopen weken is er hard gewerkt! Het dak is inmiddels afgewerkt en voorzien van grind (foto 1). Er is een proefmuur gemetseld om te laten zien hoe het trapidee er straks uit zal komen te zien (foto 2). De stelkozijnen zijn grotendeels afgesteld en het gebouw wordt luchtdicht geisoleerd (foto 3). De vloerverwarming is compleet aangebracht (foto 4 en 5) en er is begonnen met het leggen van 1400 m2 specievloer op de begane grond.

Update 16-02-2018

Op vrijdag 16 februari 2018 vond de officiële handeling plaats voor de nieuwbouw van het Kindcentrum de Kloostertuin in Kloosterveen. Tezamen met de leerlingen van de Kloostertuin onthulde wethouder Anry Kleine Deters de door leerlingen versierde bouwstenen en werden er tijdscapsules in de grond geplaatst. Tot slot werd de handeling feestelijk afgesloten met het oplaten van honderden kleurrijke ballonnen. Wat een prachtig gezicht!

 

Update 07-11-2017

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor de nieuwbouw van IKC de Kloostertuin gestart. De grond wordt bouwrijp gemaakt. Dit alles op de voet gevolgd door vele nieuwsgierige leerlingen!

 

Bericht 06-10-2017

Wij gaan bouwen!

 

Wij zijn Bouwmij Hendriks uit Assen. Samen met architectenbureau 12WAT studio uit Assen hebben wij de winnende aanbieding gedaan voor de nieuwbouw van het IKC Kloostertuin. Een opdracht die wij nu mogen uitvoeren voor onze opdrachtgever Christelijke Onderwijsgroep Drenthe (COG).

 

Echt Assens bouwbedrijf


In deze eerste bouwupdate willen we onszelf aan u voorstellen en u op de hoogte brengen en houden van de geplande activiteiten voor de komende periode.

Als Assense bouwer, werken wij samen met onze 45 medewerkers, al ruim 90 jaar aan verschillende bouwopgaven in de regio Assen. En daar zijn wij reuze trots op!

 

Planning

Wij staan in de startblokken! Dit project is  een design & build project. Dat betekent dat wij als bouwer niet alleen de bouw voor onze rekening nemen, maar in het voortraject, de ontwerpfase, ook betrokken en verantwoordelijk zijn. Het ontwerp is klaar en de omgevingsvergunning is door ons bij de gemeente Assen aangevraagd. Wanneer deze verstrekt wordt en onherroepelijk is, verwachten wij eind november 2017 met de bouwwerkzaamheden te starten. Eind 2018 zal het gebouw klaar zijn.

      

 

Architectenbureau 12WAT studio uit Assen heeft het ontwerp van het nieuwe IKC Kloostertuin gemaakt. Architect Tino Hoven vertelt: “Het nieuwe IKC Kloostertuin past prachtig op deze plek in de wijk. Het zorgt voor verbinding met de andere scholen en is van alle kanten bereikbaar. Met bijzonder metselwerk, kleurige accenten en details zoals de gevelklok geeft het kwaliteit aan deze plek.”

De school, waarin ook ruimte is voor kinderopvang, is zowel binnen als buiten helemaal afgestemd op de maat en behoeftes van kinderen. Binnen heeft elke groep zijn eigen gebied om te spelen, leren en ontdekken. Dat zie je ook buiten terug in het plein rondom het gebouw. Met veel groen en ruimte om spelenderwijs te ontdekken.

Overlast & Hinder

Wij doen ons uiterste best om overlast en hinder door onze bouwactiviteiten te voorkomen. Daarom staan bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in de wijk en rondom de scholen voor ons centraal. Met goede communicatie hopen we hierin veel te bereiken. We stemmen onze activiteiten af met de betrokken scholen en andere organisaties. Zorgen voor veilig transport en zetten verkeersregelaars in waar nodig. Zo kan iedereen veilig fietsen en wandelen rondom de scholen. De bouwplaats schermen we af met bouwhekken. Zo voorkomen we gevaarlijke situaties voor nieuwsgierige en spelende kinderen.

De gemeente Assen, heeft ons voorgeschreven wat wel en niet geoorloofd is rondom ons bouwproces. Deze eisen, onder andere opgenomen in een verkeersplan, respecteren wij volledig.

  

Werktijden

Onze werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.00 uur. Wanneer we afwijken van deze werktijden lichten we u daar met deze bouwupdate voortijdig over in.

Milieubewust bouwen

Wij zien toe op een opgeruimde en nette bouwplaats. Ook hanteren wij gescheiden afvalstromen. Onze onderaannemers dienen hun afval dezelfde dag mee te nemen. Zo beperken wij de hoeveelheid afval op de bouwplaats. Wij ruimen elke dag op en rond de bouwplaats op, met speciale aandacht voor zwerfafval dat makkelijk de bouwplaats kan afwaaien.

Contact

Mocht u naar aanleiding van deze bouwupdate vragen hebben of een klacht hebben over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via: 

T. (0592) 341 341

@ info@bouwmijhendriks.nl

 

Of loop eens binnen tijdens ons inloopuurtje op de bouw. Elke eerste donderdag van de maand tussen 15.30 en 16.30 uur is er een medewerker aanwezig om u te woord te staan.