Velden zijn niet correct ingevuld

Nieuwbouw Togtemaarschool Bedum

Update 17-07-2019

Ook aan de binnenkant grote vorderingen.

Update 17-06-2019

De metselwerken zijn begonnen. Op de begane grond zijn alle specievloeren gereed en morgenmiddag is ook de bovenverdieping zo ver. Beneden is begonnen met het zetten van de binnenwanden.

Update 24-04-2019

Inmiddels is de eerste verdiepingsvloer gestort. Nu weer terug naar de begane grond, waar de mannen van Hendriks vandaag starten met het plaatsen van de HSB wanden.

Update 18-03-2019

Vorige week is de betonvloer gestort. Deze week wordt er gestart met het plaatsen van de onderstempeling voor de schildvloeren en wordt al het voorwerk gedaan voor de komende week. Dan worden namelijk de eerste vloeren van de verdieping geplaatst en worden tevens de betonkolommen van de beganegrond vloer geplaatst.

Update 05-12-2018

Gekkigheid tijdens de heibespreking. Projectleider van de Gemeente Bedum, Marcel Boer, schuift aan als Zwarte Piet!

Bericht 28-11-2018

Ter vervanging van de huidige school krijgt de Togtemaarschool in Bedum een nieuw onderkomen. Dit alles in het kader van het aardbevingsbestendig maken van Groningen.

Op 28 november 2018 is officieel vastgelegd dat wij deze nieuwe school mogen gaan bouwen! Op 30 november zal al worden gestart met het bouwrijp maken van het terrein.

Met de nieuwbouw is de school klaar voor de toekomst. Doordat het mogelijk is om lokalen te koppelen kan groei en krimp van het aantal leerlingen opgevangen worden en kan er tevens flexibel gewerkt worden met verschillende groepen. Ook kunnen delen van het gebouw verhuurd worden aan derden terwijl de kleinere school gewoon een gezellige school blijft met de nodige eigen voorzieningen.

De lokalen bevinden zich aan de buitenzijde, de binnenzijde heeft een open ruimte/schoolplein. Deze vorm zorft er voor dat er open zicht is over de hoek aan De Vlijt en de Bazuinslaan. Het plein vormt samen met de ontmoetingsruimte en verdiepte speellokaal het hart van de Togtemaarschool. De verdieping ligt een aantal meters terug ten opzicht van de begane grond. Hierdoor lijkt de massa van het gebouw kleiner en past het goed in de bebouwing van de omgeving.

De ronde hoeken, horizontale belijning en verschillende metselverbanden zijn geïnspireerd op het werk van de Bedumer architect Albert Wiersema (1895-1966).

Opdrachtgever: Gemeente Bedum & Stichting Stichting Openbaar onderwijs Marenland.

Ontwerp: Team 4 Architecten.