Velden zijn niet correct ingevuld

Efficiënt plannen

Een woensdagochtend in Eexterveen; het is gelukkig droog, het zonnetje komt af en toe achter de wolken vandaan, er is nog weinig vertier op de bouwplaats. Alleen in de keet is wat activiteit. Uitvoerder Benno is druk met de voorbereidingen voor de Lean Planning sessie, waarvoor hij de onderaannemers van het Casco Bouwgedeelte heeft uitgenodigd.

Als iedereen gearriveerd is start, onder genot van een lekkere bak koffie, het maken van de bouw planning. Elke onderaannemer heeft zijn eigen post-it kleurtje en plakt zo zijn werkzaamheden op het schema. De volgende activiteit wordt pas gepland wanneer de voorgaande gereed is, niet eerder en niet later. In de praktijk zal de planning natuurlijk nooit helemaal perfect verlopen (denk aan bijvoorbeeld weersomstandigheden), maar voor ons is de Lean Planning in ieder geval een hele efficiënte manier van werken. We creëren meer betrokkenheid, we kunnen direct knelpunten met elkaar bespreken en duidelijke afspraken maken waardoor onder andere de bouwtijd verkort wordt.

Na nog een laatste bak koffie neemt Benno afscheid van alle genodigden en zet de papieren planning om in een digitaal bestand. Deze wordt wekelijks met alle partijen gedeeld. Zo houden we elkaar scherp en goed op de hoogte!

#demannenvanhendriks #demeidenvanhendriks #nieuwbouw #basisschool #dekameleon #eexterveen #gemeenteaaenhunze #bouwplaats #leanplanning #bouwplanning #cascobouw #procesmanagement #postit #onderaannemers #perfectie #efficientie #betrokkenheid #bouwtijd #digitaleplanning #communicatie

Velgsib Installatietechniek

 Naar overzicht