Velden zijn niet correct ingevuld

Lippenhuizen, MFA Lippenhuizen

Omschrijving:

Design & Build

Nieuwbouw MFA Lippenhuizen, van binnen is het één wereld die een thuis biedt aan het dorpshuis De Mande, de openbare basisschool De Flecht, de peuterspeelplaats en voetbalvereniging Thor.

Inzet van de nieuwe accommodatie is, dat er een toekomstbestendige accommodatie ontstaat die de samenwerking tussen de partijen bevordert.

Naast de gezamenlijke ingang heeft elke gebruiker een eigen buitendeur waardoor de looplijnen zo kort mogelijk zijn. Het interieur is met frisse kleuraccenten. De vloeren zijn in grijsbruine houttinten en geven de binnenruimte een natuurlijke sfeer. Iedere gebruiker heeft bij zijn eigen toegang een ‘schuurdeur’ met eigen naam om de identiteit te verstreken. De afwerking is onderhoudsarm en goed schoon te houden.

Het gebouw is flexibel van opzet, zodat zoveel mogelijk ruimtes multifunctioneel kunnen worden gebruikt. Het centrale middengebied is een prachtige plek voor ontmoeting en is licht dankzij de lichtstraat. Door schuifwanden en gordijnen open te zetten ontstaat een centrale ruimte voor bijeenkomsten voor het hele dorp.

De draagconstructie is zodanig opgezet, dat het gebouw ook in de toekomst mee kan veranderen.

Opdrachtgever: Gemeente Opsterland
Adres: Buorsterwyk, Lippenhuizen
Architect: Van Manen en Zwart Architecten, Drachten
Bouwtijd in maanden: april 2017 - februari 2018